Dealer autorizat Dacia Renault Nissan

LOGO-AUTOBARA2

DETALII DESPRE PROGRAMUL RABLA 2024

Descoperă ofertele* Dacia în Program și fii primul la start!

Cere acum oferta pentru modelul tău preferat. 

CONDIȚIILE PROGRAMULUI RABLA 2024

Prin Programul RABLA, Guvernul susține înnoirea parcului auto din România și reducerea emisiilor poluante

Prin acordarea unei prime de casare pentru mașinile care îndeplinesc anumite condiții. Programul RABLA este compus din: RABLA Clasic și RABLA Plus

PENTRU VEHICULE 100% ELECTRICE, CU PILĂ DE COMBUSTIE CU HIDROGEN SAU HIBRIDE PLUG-IN​


Pentru cei care optează pentru o mașină 100% electrică, cu pilă de combustie cu hidrogen sau hibrid Plug-in, Programul RABLA Plus oferă următoarele tipuri de tichete: a) 25.500 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, exceptând motocicleta; b) 13.000 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP; c) 13.000 lei pentru achiziționarea unei motociclete electrice. Exemplu de calcul – valoare maximă finanțată: la achiziția unei mașini 100% electrice și casarea a 2 (două) autoturisme vechi, suma totală maximă de care se poate beneficia este de 25.500 lei.

PENTRU VEHICULE CU MOTOR PE COMBUSTIE SAU HIBRID FĂRĂ PLUG-IN


Programul RABLA are la bază acordarea unei tichet în valoare de 7.000 lei pentru o mașină veche casată, sau 10.000 lei pentru casarea a două vehicule uzate. Tichetul este utilizabil doar pentru achiziția unei mașini noi cu noxe emise de maximum 155g CO2/km în regim WLTP. Pentru achiziția unui autoturism nou se pot folosi maxim 2 tichete RABLA. Pe lângă suma de 7.000 lei, pentru o mașină veche casată, respectiv 10.000 lei pentru 2 mașini vechi casate, utilizatorul poate beneficia de următoarele ecobonusuri suplimentare în cazul în care se îndeplinesc condițiile de mai jos:
  • un ecobonus de 1.500 lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației sau care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară („ecobonus de vechime”).
  • un ecobonus de 1.500 lei, pentru cumpărarea unei mașini al cărei motor generează emisii de CO2 mai mici sau egale cu 120 g CO2/km în regim WLTP.
  • un ecobonus de 1.500 lei pentru achiziția unei mașini noi cu sistem GPL/GNC.
  • un ecobonus de 3.000 lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid (fără Plug-In).
Exemplu de calcul – valoarea maximă finanțată: la achiziția unei mașini cu sistem GPL care are emisii de CO2 mai mici sau egale cu 120g CO2/km (WTLP) prin casarea a 2 (două) vehicule vechi de 15 ani cu norma Euro 3, poți beneficia de o reducere totală de maxim 16.000 lei: 10.000 lei tichet Rabla (2 mașini casate), 2 x 1.500 lei (2 mașini cu vârste peste 15 ani și Euro 3), 1.500 lei (ecobonus de emisii), 1.500 lei ecobonus pentru vehicul cu sistem GPL.
CONDIȚII DE CASARE ÎN PROGRAMUL RABLA 2024

Pentru a te încadra în Programul RABLA mașina trebuie să îndeplinească condițiile de mai jos.

 

Condiții de casare

CASARE ÎN CENTRU AUTORIZAT

Casarea trebuie făcută după începerea Programului Rabla, doar în centrele de casare autorizate.

VECHIME MAI MARE DE 6 ANI

Pentru ca o mașină să fie eligibilă în Programul Rabla trebuie să aibă o vechime minimă de 6 ani**.

PRIMA ÎNMATRICULARE ÎNAINTE DE 31.12.2017

Vehiculul uzat trebuie să fie înmatriculat în România de cel puțin 6 ani, cel târziu la 31.12.2017.

SĂ FIE INTEGRALĂ

Mașina trebuie să conțină componentele esențiale funcționăriii: motor, caroserie, roți etc.

ACHIZIȚIA MAȘINII PRIN PROGRAMUL RABLA 2024
URMEAZĂ PAȘII DE MAI JOS ȘI PROFITĂ DE PROGRAMUL RABLA

Pentru o îndrumare corespunzătoare îți recomandăm să iei legătura cu unul dintre specialisti Dacia Auto Bara. Aceștia te vor îndruma pas cu pas în procesul de casare și achiziție.

*Oferte destinate persoanelor fizice, prin Programul Rabla Clasic/Rabla Plus, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu și finanțat din Fondul pentru Mediu, fără valoare contractuală, supuse unor condiții prezentate pe pagina de site aferentă fiecărei oferte, în limita stocului disponibil, valabile până la 31 ianuarie 2024 sub condiţia deschiderii și de la data deschiderii înscrierilor în PSIPAN pentru anul 2024.

 

Pentru mai multe detalii despre Programele Rabla și Rabla Plus, te rugăm să consulți site-ul afm.ro.

Înscrierea în Programul RABLA

Înscrierea în Programul RABLA

Pentru a te înscrie în Programul RABLA trebuie să iei legătura cu unul dintre agenții Dacia. Înscrierea se face în mod electronic în aplicația PSIPAN de către agenții din Rețeaua Dacia. Pentru înscriere vor fi necesare datele beneficiarului (persoana care achiziționează noul autovehicul), datele proprietarului de rablă (în cazul în care sunt persoane diferite) și datele referitoare la vehiculul sau vehiculele ce urmează a fi casat/e.

Documente necesare

Documente necesare

Pentru înscrierea în Programul Rabla este necesar să prezinți următoarele documente: actul de identitate, original și copie, atât pentru beneficiar cât și pentru proprietarul rablei; certificatul de înmatriculare al mașinii vechi, sau certificatele mașinilor vechi; cartea de identitate a rablei, respectiv cărțile de identitate ale rablelor, după caz; certificat de atestare fiscală emis de către direcțiile de taxe și impozite locale din cadrul primăriilor de pe raza unde domiciliază cumpărătorul noului autovehicul, din care să rezulte faptul că nu are datorii; certificat de la ANAF.

Casarea mașinii vechi

Casarea mașinii vechi

După ce agentul Dacia confirmă validarea în aplicație, proprietarul mașinii uzate sau a mașinilor uzate se prezintă la un centru de casare autorizat cu mașina sau mașinile pentru casare. În urma procesului de casare se va obține certificatul de distrugere a autovehiculului sau autovehiculelor vechi.

Radierea din circulație

Radierea din circulație

După casare, proprietarul are obligația să radieze vehiculul sau vehiculele vechi la DRPCIV.

Prezentarea dovezii de radiere

Prezentarea dovezii de radiere

Proprietarul trebuie să predea vehiculul uzat sau vehiculele uzate către un centru colector autorizat (PASUL 3), să obțină certificatul de radiere din circulație al vehiculului sau vehiculelor vechi (PASUL 4) și să transmită către agentul Dacia certificatele de casare și radiere ale mașinii/mașinilor uzate, până la data emiterii facturii vehiculului nou.

Finalizarea procesului

Finalizarea procesului

upă ce au fost urmați toți pașii de mai sus, agentul Dacia poate elibera factura de achiziție a autoturismului nou. Durata de valabilitate a notei de înscriere este de 120 de zile de la data emiterii**.