Dealer autorizat Dacia Renault Nissan

Renault 5 a fost o mașină unică, renumită pentru designul său avangardist, versatilitate și consumul redus de combustibil

Renault 5 a înfruntat provocările vremurilor sale alături de milioane de familii: criza petrolieră, stilul de viață în schimbare sau apariția necesității unei a doua mașini. Rămânând fidel acestei moșteniri, Renault 5 E-Tech electric este un răspuns îndrăzneț la provocările societății și celor de mediu din zilele noastre – sobrietate energetică, sustenabilitate și o amprentă redusă de carbon.

Cu un design care câștigă inimi, caracteristici electrice și digitale create pentru a fi atât funcționale, cât și distractive, și cu un sistem circular de producție care este localizat în Franța și responsabil, Renault 5 E-Tech electric are tot ce îi trebuie pentru a deveni noua referință  în cazul mașinilor de oraș în perioada tranziției energetice.

Un model de generație nouă, născut din Renaulution

Renault 5 E-Tech electric este o mașină diferită față de oricare alta. Pentru Renault Group, aceasta reprezintă strategia de redresare Renaulution, precum și reînnoirea industrială și direcția electrică a mărcii sale iconice. 

 

Dezvoltat prin metode de lucru inovatoare, modelul de serie are toată magia și farmecul show-car-ului. A fost dezvoltat în doar trei ani, față de cei patru cu care ne-am obișnuit. Dotat cu tehnologie electrică și digitală și fabricat în întregime în Franța, va avea și un preț competitiv, începând de la aproximativ 25.000 EUR. 

 

Pentru a obține acest rezultat pe segmentul mașinilor de oraș mici și accesibile, Grupul s-a bazat pe întreaga sa expertiză, în special cea a mărcii Renault, a Ampere, entitatea Grupului Renault specializată în vehicule electrice și software, precum și pe cea a Mobilize.

 

Pentru acest proiect, Grupul s-a bazat pe noua sa structură formată din multi-specialiști, creată pentru a ține pasul cu schimbările tehnologice din acest sector, printr-o abordare agilă, inovatoare și eficientă. De exemplu, Ampere a oferit mărcii  Renault un avantaj competitiv incontestabil, prin dezvoltarea rapidă a unei platforme originale dedicate vehiculelor electrice mici, alături de un ecosistem industrial european puternic. Ca rezultat, Renault este capabil să dezvolte o nouă gamă de vehicule electrice atractive, în fruntea  căreia se află astăzi Renault 5 E-Tech electric.