Dealer autorizat Dacia Renault Nissan

Renault 5 E-Tech electric în serie specială Roland-Garros

Pentru turneul de tenis Roland Garros French Open, Renault va avea un stand dedicat Renault 5 E-Tech electric. Seria specială Roland-Garros va fi expusă pentru prima dată, înainte de sosirea în showroom-uri programată pentru 2025. Seria specială Roland-Garros a Renault 5 E-Tech electric are un design elegant și sportiv. Sunt disponibile patru culori pentru caroserie: pearl white, midnight blue, starry black și o nuanță specială, matt slate grey. Aceste culori se potrivesc perfect cu ornamentele cromate cu finisaj satinat de pe conturul plafonului și cu jantele negre-lucioase de 18 inch în formă de diamant. Jantele cu design special adaugă o notă suplimentară de eleganță printr-un capac ornament roată într-o nuanță mată – slate grey.

Partea inferioară a portierelor față prezintă un logo Roland Garros aflat în centrul unui element de design ce reprezintă Crucea Sfântului Andrei, inspirat de arhitectura stadionului. Plafonul Renault 5 E-Tech electric Roland-Garros are un finisaj care se prezintă ca o peliculă textilă cu granulație, în negru satinat.

Maneta e-pop a schimbătorului de viteză este inspirată de mânerele rachetelor de tenis. La capătul său, ca la baza mânerului unei rachete, se află sigla Roland-Garros.

Give Me 5, proiecte utile în cartiere defavorizate

Demarat de Renault în 2022 cu scopul de a promova accesul la activități sportive, programul Give Me 5 contribuie la construcția și renovarea terenurilor de tenis din Franța, Brazilia și Argentina. În Franța, Renault a încheiat un parteneriat cu “Fête le Mur”, o asociație înființată de fostul jucător de tenis Yannick Noah, pentru a finanța trei noi terenuri în cartiere defavorizate din Marsilia, Poitiers și Roubaix.

Cei cinci ambasadori Renault sunt implicați în dezvoltarea acestei inițiative sociale pentru tinerii din cartierele defavorizate.

Anul acesta, Diane Parry și Casper Ruud se alătură listei ambasadorilor Renault, alături de Félix Auger-Aliassime, Diede de Groot și Luca Van Assche, prezenți din 2023. Diane Parry, în vârstă de 21 de ani, este una dintre vedetele în ascensiune ale tenisului feminin francez, în timp ce norvegianul Casper Ruud, în vârstă de 25 de ani, se află în prezent pe locul șase în clasamentul oficial ATP. Este de trei ori finalist de Grand Slam și câștigător al titlurilor consecutive la French Open în 2022 și 2023.
Toți cei cinci ambasadori poartă logo-ul Renault. Întruchipând valorile și imaginea mărcii, ei promovează accesul la activități sportive, în primul rând prin Give Me 5, o inițiativă socială care se adresează tinerilor din cartierele defavorizate.

Inițiative inovatoare și moderne "by Renault"

Susținându-și în continuare angajamentul față de tineri și sport, Renault este pentru al doilea an partenerul principal al celui mai mare turneu de juniori din America de Sud, Roland-Garros Junior Series by Renault. Competiția îi reunește pe cei mai buni 16 jucători cu vârsta sub 16 ani din 11 țări ale Americii Latine. Doi câștigători vor avea ocazia de a participa la turneul de juniori al Roland-Garros, programat în perioada 2-8 iunie.

În acest an, Renault colaborează cu cel mai mare turneu de eTennis din lume: Roland- Garros eSeries by Renault. Astfel, marca a ales să fie prezentă la marile momente ale sporturilor jucate pe dispozitive mobile.

O flotă electrificată și car-pooling la French Open

Pentru turneu, Renault pune la dispoziție o flotă de 180 de vehicule, dintre care 88% sunt electrificate. Flota include: 70 Scenic E-Tech electric, 30 Rafale E-Tech full hybrid, 40 Espace E- Tech full hybrid și 20 Austral E-Tech full hybrid. Transferurile vor fi, de asemenea, realizate de patru vehicule R5 din anii 1970, modernizate pentru a funcționa cu energie electrică de către The Originals Renault – La Collection.

Fanii tenisului vor putea folosi platforma de car-pooling creată de Renault: https://covoiturage.rolandgarros.com